tuk tuk dobrze doprawia

Trawa cytrynowa

Żywy i cytrynowy aromat – tuk tuk łączy go z mlekiem kokosowym, kurczakiem i owocami morza.

Liście kaffiru

Stosujemy świeże lub suszone liście drzewa kaffir o unikalnym aromacie – to jedno z naszych źródeł witaminy C.

Tajska bazylia

Anyżkowa słodycz, która działa oczyszczająco i pobudza trawienie.

Kolendra

W potrawach tuk tuk znajdziesz jej świeże liście, nasiona i korzenie.

Galangal

Aromatyczny, gorzkawy i pieprzowy składnik, który z wyglądu jest podobny do imbiru.

Chilli

Zróżnicowane gatunki chilli to podstawa potraw tuk tuk.

Pasta krewetkowa

Solone, sfermentowane krewetki zostają zmielone i nabierają dobrego smaku podczas gotowania.

Tamarynd

Kwaśny, ożywczo owocowy strąk z drzewa tamaryndowca.